Consumentgericht bouwen Leesonhof, Ede

Opdrachtgever: Woonstede, Ede

Opdracht:

  • Ontwikkelen consumentgericht bouwen
  • Voeren van projectmanagement

 In het dorp Ederveen koos Woonstede op de locatie rondom de Leesonhof voor een ontwikkeling waar de klant meer keuze heeft. Deze klant kon kiezen uit een aantal afbouwopties aan zowel binnen- als buitenzijde van de woning. Ook was er keuze uit huren, kopen of kopen met korting van de gewenste woning. Dus een project met een grote hoeveelheid keuzemogelijkheden.

Werkwijze

SPIN ontwikkelde voor Woonstede het project, vernieuwde het keuzeproces voor de klanten en  begeleidde dit nieuwe keuzeproces. Het project werd in oktober 2009 opgeleverd. Dankzij de grote keuzevrijheid van de bewoners kreeg het project een gemêleerd uiterlijk en is de eigen woning herkenbaar. SPIN stelde een evaluatie van het project op. De bewoners beoordeelden de uitgebreide keuzemogelijkheden zeer positief. Op basis van de evaluatie van het project en het proces heeft  Woonstede besloten om meer projecten in consumentgericht bouwen uit te voeren.

Achtergrond

Uit de evaluatie is gebleken dat de keuze voor consumentgericht bouwen niet iedere doelgroep aanspreekt. Vooral starters hebben weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden o.a. als gevolg van weinig woonervaring en kosten.

SPIN is betrokken tussen 2007 en 2010

Meer informatie: www.woonstede.nl