Ontwikkeling appartementen Leeuwenhorst, Ede

Opdrachtgever: Woonstede, Ede

  • Opstellen vastgoedexploitatie
  • Afstemming gebiedsontwikkeling Veldhuizen A
  • Projectmanagement

SPIN is nauw betrokken bij de herstructurering van Veldhuizen A in Ede. Een van de nieuwbouwontwikkelingen binnen dit herstructureringsproces is de Leeuwenhorst.

Werkwijze

SPIN ontwikkelde voor Woonstede het project en onderhandelde met de gemeente over de uitwerking van de uitgangspunten uit de samenwerkingsovereenkomst Veldhuizen A. De bewoners van de naastgelegen Luynhorstflat hebben speciale aandacht gekregen tijdens het proces. Enerzijds omdat zij als eerste naar de nieuwbouw kunnen verhuizen en anderzijds omdat zij de directe overlast van de nieuwbouw hebben ondervonden. SPIN heeft het projectmanagement gevoerd tot start van de uitvoering. Het project is in juniĀ  2011 opgeleverd.

Achtergrond

De nieuwe appartementen zijn gebouwd op het grasveld pal voor de bestaande flats, zodat de bewoners direct kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning.

De Leeuwenhorst bestaat uit 112 appartementen verdeeld in vier woontorens op een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage. Op de parkeergarage is het omliggende park doorgetrokken. Alle appartementen zijn ontwikkeld in de sociale huursector.

SPIN is betrokken van 2007 tot en met 2011
Meer informatie: www.woonstede.nl